Ceny ojetých vozidel v ČR rostou! - POZOR na správné pojištění!

Koupili jste si před rokem ojeté vozidlo, zaplatili za něj 250 tis korun, najeli desítky tisíc kilometrů, a když jste nyní chtěli zjistit, za kolik by se dalo prodat, tak vidíte částku 280 tisíc?

Přijde vám to neuvěřitelné? Nám taky, protože nikdy v minulosti se tento ekonomický děj takto nechoval. Naopak, všichni víme, nebo raději nechceme vědět, že už koupí nového auta dochází ke snížení jeho prodejní ceny. Nejvyšší pád ceny nastává právě v prvních třech až pěti letech, pak už amortizace postupuje pozvolna, ale bohužel stále a jistě dál.

Zpátky k současné realitě. Důvod růstu cen ojetých vozů je všude kolem nás –COVID-19 - pandemická situace významně dolehla na výrobce čipů, bez kterých se dnes už žádné auto nerozjede. Továrny v Asii byly nuceny zastavit nebo významně omezit výrobu, a protože automobilky po celém světě v danou chvíli neměli žádné zásoby čipů, výroba nových vozů se musela postupně omezit, někde i úplně zastavit.

Naše česká Škodovka nyní přijímá objednávky na nové vozy s předpokládaným datem dodání konec roku 2022 nebo dokonce 1 Q 2023!Nedostatek nových vozů tedy vyvolává růst poptávky po vozech ojetých a tím se jejich cena zvýšila, přestože jste Vaše auto rok nebo dva aktivně používali…

Z pohledu pojištění by si měl teď každý vlastník vozidla, který má svůj vůz pojištěn proti krádeži, živlu, vandalismu a havárii, upravit na takovou pojistnou částku, aby v případě, že takováto událost nastane, obdržel dostatek finančních prostředků, ze kterých si lze v autobazaru pořídit vozidlo stejné značky, výbavy a ve stejné kvalitě, jakým bylo to původní.

Pokud chcete mít své vozidlo aktuálně dobře pojištěno, a v případě škody neřešit své úspory, nebo ještě hůř půjčku, rádi Vám pomůžeme správně nastavit cenu Vašeho auta a doporučit Vám tu nejvýhodnější pojišťovnu.

 

Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho prohlížeče za účelem zlepšení pohybu na webu, analýzy používání webu a pomoci při našich marketingových aktivitách. Pokud chcete povolit pouze vybrané soubory cookie, tuto možnost najdete v "Nastavení".