Cestovní pojištění do Alp: Průvodce pro bezpečné lyžování

Plánujete vyrazit na hory do Rakouska nebo Itálie? Správné cestovní pojištění je klíčem k užívání si nádherných sjezdovek v Alpách. Přiblížíme Vám požadavky těchto zemí a poskytneme zajímavé doporučení ohledně cestovního pojištění!

Požadavky na sjezdovkách v Rakousku

Lyžařská sezóna v Rakousku je známá svými perfektně připravenými sjezdovkami a úchvatným výhledem. Méně známou skutečností je, že Rakouskospecifické požadavky na sjezdovkách, které by každý návštěvník měl splňovat.

  • Na většině území Rakouska platí povinnost nosit helmu pro osoby do 15 let, avšak pokud vyrážíte do Tyrolska nebo Vorarlberska, tak jde jen o doporučení.
  • V Rakousku můžete na sjezdovku vyrazit pod vlivem alkoholu, jako je tomu u nás. Přesto se konzumace opravdu nedoporučuje! V případě řešení pojistné události mohou pojišťovny odmítat vyplatit pojistné plnění v případě požití alkoholu.
  • V případě lyžování nebo pohybu ve výšce nad 3 000 m.n.m. nebo lyžování mimo vyznačené trasy, je nutné uzavřít připojištění rizikových sportů.

Požadavky na sjezdovkách v Itálii

Itálie je další top destinací pro milovníky zimních sportů. Kromě kulinářských lahůdek si Itálie zakládá na bezpečnosti a odpovědnosti lyžařů.

  • V Itálii platí povinnost nosit helmu všichni mladší 18 let.
  • Na sjezdovkách je zakázán pohyb pod vlivem alkoholu. V případě, že Vám při kontrole naměří více než 0,5 promile alkoholu je možné přijít o skipass nebo dostat pokutu. Pokud Vám naměří více než 0,8 promile bude Vaše jednání považováno za trestný čin.
  • Omezení rychlosti a důraz na opatrnou jízdu znamená, že se musíte chovat tak, abyste neohrozili sebe či ostatní jezdce na sjezdovce. Pokud potřebujete zastavit, musíte se přesunout co nejrychleji na okraj sjezdovky.

Pojištění odpovědnosti

Při lyžování může dojít k nečekaným nehodám, právě proto je tu pojištění odpovědnosti. Pojištění odpovědnosti je povinné na sjezdovkách v Itálii, my ho však doporučujeme i do Rakouska.

Existuje několik způsobů, jak si pojištění sjednat:

  • Pojištění odpovědnosti k majetku
  • Pojištění odpovědnosti samostatně
  • Pojištění odpovědnosti k cestovnímu pojištění

Napište nám a my Vám se sjednáním pojištění odpovědnosti pomůžeme. Kontaktujte nás zde.

Na co si dát pozor

Při výběru cestovního pojištění je důležité si všímat detailů, abyste následně nebyli překvapeni.

Co si hlídat při sjednání cestovního pojištění:

  • Vyšší rozsah pojistného krytí.
  • Povinnost pojištění odpovědnosti v případě Itálie.
  • Zkontrolujte si důkladně pojistné podmínky a konzultujte je se svým poradcem.
  • Doporučujeme připojištění rizikových sportů.
  • Datum platnosti cestovního pojištění.

Doporučení před výjezdem do Alp

Důkladně si zkontrolujte technický stav a povinnou výbavu vozidla. Doporučujeme si zkontrolovat, zda máte k pojištění vozidla asistenční služby a správně nastavené limity pro případ, že by se Vám vozidlo po cestě porouchalo. V případě absence asistenčních služeb či špatně nastavených limitů se může stát, že budete platit odtahovou službu do ČR.

Zajistěte si bezpečnou cestu do Alp. Nechte si zdarma zkontrolovat Vaše pojištění vozidla nebo si vyberte konkrétní pobočku pro konzultaci pojištění.

Získejte audit pojištění zdarma | Výběr konkrétní pobočky pro konzultaci

Kde si sjednat cestovní pojištění

Nejlepší zážitky přicházejí, když máte klid na duši. Aby byla Vaše lyžařská dovolená v Alpách opravdu bezstarostná, nezapomeňte na kvalitní cestovní pojištění.

Naši poradci v GD Pro Brokers Vám rádi s celým procesem pomohou. Nejenže Vám najdeme nejlepší nabídku, ale také zodpoví veškeré dotazy, které budete mít.

Neváhejte nás kontaktovat a získejte konzultaci zdarma. Pokud chcete komunikovat s konkrétní pobočkou, tak si ji vyberte ZDE.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho prohlížeče za účelem zlepšení pohybu na webu, analýzy používání webu a pomoci při našich marketingových aktivitách. Pokud chcete povolit pouze vybrané soubory cookie, tuto možnost najdete v "Nastavení".