Nemáte zimní pneumatiky, ani dobré pojištění? Na co se můžete připravit?

Přestože se zima již hlásí o slovo a v řadě regionů nám předpisy nařizují od listopadu povinně používat zimní pneumatiky, celý zástup řidičů spoléhá na to, že jich se toto téma netýká.

,,Na hory nejezdím - bydlím v civilizaci, kde se sníh pravidelně odklízí - pneumatiky mají ještě obstojný vzorek - pořádná zima stejně nebude - v zimě jezdím opatrně,, – i to jsou nejčastější výroky těch, kteří v 80% způsobují dopravní nehody a dlouhé kolony na silnicích.

To, že zimní pneumatiky lépe reagují na zmrzlé vozovce a na sněhu je všem známo. Jak je to ale v případě, když přezuto nemáme a nehoda byla způsobena na letních pneumatikách? Při dopravní nehodě se vždy na prvním místě zkoumá, kdo je viníkem. Pokud nemáte zimní pneumatiky, můžete si být jisti, že ačkoliv za nehodu bude z větší části odpovědný jiný řidič, Váš podíl viny bude v očích policie a pojišťovny vždycky větší. Je to stejné, jako když Vás nabourá z vedlejší ulice jiné auto, ale Vy nadýcháte 0,8 promile, tak jste v tom až po uši! Pokud tedy i v zimně jezdíte na „letňákách“, může pojišťovna toto Vaše hrdinství promítnout do snížení plnění, zejména v případě, kdy si nabouráte vlastní vozidlo, tedy z plnění z havarijního pojištění.

Co tedy doporučujeme všem našim klientům a řidičům na zimní sezónu?

Jednak přezout na zimní pneumatiky a také si zkontrolovat, jaké máte u svého pojištění sjednané asistenční služby. Právě rozsah asistenčních služeb nám v zimním období může hodně zkomplikovat život, když auto vypoví své služby. Pozor ale na to, že nemusí jít vždy o nehodu. V zimně daleko častěji dochází k vybití baterií, změny teplot vyvolávají u elektroniky různé zkraty, zamrzají provozní tekutiny, které jsme zapomněli vyměnit a řada jiných nástrah, které nám v létě tolik nehrozí. Je skutečně velký rozdíl, čekat na odtahovou službu v létě, nebo v zimně! Kdo strávil několik hodin v zamrzlém autě, nebo dokonce vedle něj, nám dá určitě za pravdu, že za rychlý a profesionální zásah asistenční služby, pak dáme téměř cokoliv!

Jaké jsou tedy naše doporučení? Přezujte na zimní pneumatiky, jezděte opatrněji než v létě, zkontrolujte si své asistenční služby, uložte si jejich mobilní číslo do svého telefonu, případně jejich celou aplikaci a do kufru auta si dejte nějaké deky, lopatku, možná i termosku s čajem a čokoládu, než vyrazíte na delší cestu zimní krajinou.

Mnoho šťastných zimních kilometrů Vám přeje GD PRO Brokers!

Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho prohlížeče za účelem zlepšení pohybu na webu, analýzy používání webu a pomoci při našich marketingových aktivitách. Pokud chcete povolit pouze vybrané soubory cookie, tuto možnost najdete v "Nastavení".