Jak bezpečně podnikat?

 

Podnikáte a chcete mít jistotu, že stabilitu a obchodní výsledky Vaší firmy nemůže nic neočekávaného ohrozit?

Pak byste měli věnovat svůj čas také správnému nastavení své firemní pojistky! Většina podnikatelů dnes obětuje maximální úsilí na to, aby v silném konkurenčním boji obstála, co bývá příčinou, že na řadu souvisejících činností jim nezbývá tolik času a energie, kolik by bylo za potřebí.

Zkusme se tedy na chvíli zastavit a podívat se na tři základní kategorie, ve kterých mohou nastat největší případně nejčastější chyby při správném nastavování firemního pojištění.

Mezi problematické kategorie se řadí pojištění vozového parku.

To z pravidla podnikatelé a firmy zajištěno mají bez problémů, no drobný zádrhel v dokonalosti najdeme i zde, a to v nedostatečných limitech asistenčních služeb. To bývá největším úskalím zejména u zahraničních služebních cest, kde limit nastavený pro odtah a pomoc v ČR není schopen pokrýt okamžité náklady a řidič je tak odkázán na vlastní pomoc, nebo přímo placený zásah ,,ze svého,,.

Další kategorii, která v poslední době netrápí pouze podnikatele a firmy, ale také občany je pojištění nemovitostí – majetku firem. Za poslední období rapidně vzrostla cena stavebních prací, materiálu, a proto dříve sjednané pojistné částky dnes již nepostačují k pokrytí škod. Hrozí tak „podpojištění“, kdy pojišťovny nejenom že nevyplatí celou škodu, ale dokonce krátí ze zákona svá pojistná plnění! Jen pro příklad, od roku 2018 se ceny znovupořízení nemovitostí zvýšily o téměř 50%! A to nemluvě o cenách tržních!

Asi největším problémem u pojištění podnikatelských rizik je správně nastavené pojištění provozní, nebo i profesní odpovědnosti za škodu. Mnoho podnikatelů podniká v řadě odvětví na jedno IČO, ale pojistku má nastavenou pouze na jednu z činností. Pokud pak ale nastane škoda na majetku, zdraví, životě nebo i škoda finanční, mohou se na tyto škody vztahovat výluky a náhrada pak plně zůstává na podnikateli a jeho firmě.

Proto doporučujeme všem podnikatelům a firmám, věnujte svůj čas také revizi svých stávajících pojistek, nebo ještě lépe, svěřte se do péče makléři, který má v oboru podnikatelských rizik zkušenosti. GD PRO Brokers pro své klienty – firmy a podnikatele zpracovává základní analýzu jejich podnikatelských rizik, navrhuje dostatečný rozsah pojištění a realizuje výběrové řízení na finální pojišťovnu. Současně zastupuje klienty při všech pojistných událostech a dbá na to, aby klient měl klidný spánek a stabilitu svého podnikání i v těch nepředvídatelných situacích.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho prohlížeče za účelem zlepšení pohybu na webu, analýzy používání webu a pomoci při našich marketingových aktivitách. Pokud chcete povolit pouze vybrané soubory cookie, tuto možnost najdete v "Nastavení".