Povinné ručení: Špatně sjednané pojištění vás může stát miliony

Špatně sjednané povinné ručení vás může stát miliony

Představte si, že si jedete do autobazaru pro váš nový vůz. Abyste s autem mohli odjet, musíte mít zákonné pojištění vozidla. Autobazar vám sjednání povinného ručení nabídne. Cena je příznivá, proto se dlouho nerozmýšlíte a pojistku si sjednáte. Z auta máte velkou radost, a tak si už ani nevzpomenete na to, abyste novou pojistku prošli se svým poradcem. Ve chvíli, kdy se stane nehoda, je už bohužel na revizi pojištění pozdě. 


Škody při nehodách jdou do desítek milionů

Pokud se prokáže vaše zavinění, veškeré škody na majetku, náklady na léčení zraněných, rehabilitaci, pracovní neschopnost a další újmu zaplatí poškozeným vaše pojišťovna. 

Ale pouze do výše sjednaného plnění. Pokud máte ve smlouvě nastavené nízké limity plnění nebo se na vás vztahují nejrůznější výluky, zbývající škodu musíte zaplatit z vlastní kapsy. 

Máte několik set tisíc či milionů, které budou požadovat poškození? Stojí vám pár korun ušetřených na levné pojistce za riziko doživotních dluhů? 


Stejný osud potká každý rok desítky lidí a nemusí jít vůbec jen o pojištění sjednané v autobazaru. Problematické jsou také nejlevnější pojistky sjednávané přes nejrůznější srovnavače, kde je hlavním parametrem výběru nejnižší cena. V případě nehody taková pojistka často nepokryje všechny náklady a pojištěnému zůstanou oči pro pláč a doživotní dluhy. Protože se dluhy dědí, v dluhové pasti se mohou ocitnout také vaše děti.


Problémem jsou nízké limity i výluky

Pokud pojištění obsahuje řadu výluk a má nastavené nízké limity plnění, můžete v případě pojistné události přijít zkrátka. Před uzavřením nové smlouvy se raději poraďte s nezávislým pojišťovacím poradcem. Budete mít jistotu, že povinné ručení pokryje všechna rizika a nebude plné chytáků a háčků ve formě nejrůznějších výluk. 


Pokud už pojištění sjednané máte a nejste si jistí, jestli v něm něco důležitého nechybí, nechte si provést AUDIT POJIŠTĚNÍ ZDARMA. Projdeme slovo od slova vaše stávající smlouvy, odhalíme všechny nedostatky a chytáky a do nejpozději do 48 hodin vám zhodnocení s případnými návrhy na vylepšení pojistky pošleme v přehledném dokumentu.


Doplňkové připojištění pokryje další rizika

Za zvážení určitě stojí také doplňkové připojištění. I když nemáte zbrusu nové auto za stovky tisíc, připojistit si některá rizika se vám rozhodně vyplatí. I obyčejný škrábanec na blatníku způsobený vandalem vám z peněženky může vytáhnout pořádný ranec. Nový blatník, servisní práce, oprava laku, zapůjčení náhradního vozu... to je škoda za desetitisíce i u staršího auta. 

Snad každý řidič se za život setká také s prasklým čelním sklem od zbloudilého kamínku. I to je škoda řádově za tisíce. 

Vyplatit se může také připojištění nadstandardní asistence. Nejenom ženy ocení spolehlivý a rychlý servis v případě opravy poškozené pneumatiky, vybité autobaterie nebo odtahu do autoservisu. 

Při výběru připojištění vždy záleží na tom, kde s autem parkujete - jestli máte vlastní garáž, oplacení stání, nebo parkujete venku. Nezávislý poradce s vámi všechna rizika podrobně projde a navrhne nejlepší řešení v poměru cena a výkon.



Kliknutím na tlačítko "Přijmout vše" souhlasíte s ukládáním souborů cookie do vašeho prohlížeče za účelem zlepšení pohybu na webu, analýzy používání webu a pomoci při našich marketingových aktivitách. Pokud chcete povolit pouze vybrané soubory cookie, tuto možnost najdete v "Nastavení".